Zo maak je je huis slimmer

Samenvatting Artikel

Zo maak je je huis slimmer feature image 01

Wil jij je huis slimmer maken? Een slim huis staat ook wel bekend als een ‘smart home’. In dit huis wordt er van allerlei slimme producten gebruik gemaakt die ervoor zorgen dat het huis slimmer wordt. Hierbij kun je denken aan slimme verlichting die vanzelf aanspringt als het donker wordt. Ook is er slimme verwarming, waarbij de temperatuur geheel wordt afgestemd op basis van een slim schema. Smart home producten werken vaak zelfstandig van elkaar, maar kunnen ook met elkaar samenwerken. In dit artikel geven wij je enkele opties om jouw huis een stuk slimmer te maken. Lees snel verder voor meer informatie.

1. Kies voor slimme verlichting

Met slimme verlichting worden ook wel stand-alone lampen bedoeld die je in een bestaande fitting kunt draaien. Ze staan continu met elkaar in verbinding, evenals met je smartphone. Je kunt ze eenvoudig op een afstand bedienen, dimmen of de kleur van de verlichting veranderen. Slimme verlichting is ideaal als je vanaf een afstand je verlichting aan en uit wilt kunnen zetten en biedt ontzettend veel gemak. 

2. Koop slimme huishoudproducten

Met slimme huishoudproducten, zoals stofzuigers, wordt het huishouden een stuk eenvoudiger. Deze slimme producten zijn doorgaans van een internetverbinding voorzien en kunnen eenvoudig bediend worden via een app op de telefoon of via het internet. Vaak kun je er ook informatie over uitlezen op je telefoon of laptop. Stel dat je een robotstofzuiger koopt, dan is deze verbonden met een laadstation die ergens in huis geplaatst wordt. De stofzuiger schakel je vervolgens eenvoudig in via een app op je smartphone of via een slimme speaker.

3. Plaats een slimme thermostaat

Het is ook zeker aan te raden een slimme thermostaat te plaatsen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je verwarming vanzelf aan zal gaan als je thuiskomt en uit zal gaan als je weggaat. Met een slimme thermostaat kun je je verwarming gewoon via een app op je smartphone bedienen. De gewenste temperatuur stel je eenvoudig in en je zal merken dat je al snel flink bespaart op je kosten voor de verwarming.

4. Installeer een slimme deurbel

Een smart home is niet compleet zonder een slimme deurbel. Hierbij hebben we het over een video deurbel. Als je dit slimme product installeert, zie je altijd wie er wanneer bij je voor de deur staat. Als je zelf op dat moment niet thuis bent, kun je een videogesprek starten met de persoon die voor de deur staat. Stel dat dit de pakketbezorger is, dan kun je deze meteen vertellen waar het pakketje het beste kan worden achtergelaten. Ook als het donker is en er wordt aangebeld, hoef je niet meer naar de voordeur te lopen om te kijken wie er is. Wel zo veilig.

5. Koop slimme rolluiken

En wat dacht je van slimme rolluiken? Hiermee zorg je ervoor dat de rolluiken automatisch openen als de zon schijnt. Wordt het weer donker, dan gaan ze automatisch dicht. Zo hoef je zelf geen enkele moeite te doen.

Hoe ga jij jouw huis slimmer maken?