Alles over buitengevels

Samenvatting Artikel

Alles over buitengevels feature image 01

Het versieren van je buitengevel geeft een leuke sfeer aan jouw woning of winkel. Het versieren van je buitengevel zorgt ervoor dat jouw gebouw meer opvalt ten opzichte van andere gebouwen. Daarnaast is het erg leuk om je buitengevel meer kleur of vorm te geven. Het versieren van je buitengevel is op meerdere manieren mogelijk. In dit artikel lees je alles over hoe je je buitengevel een make-over geeft.

Tegels

Tegels zijn een populaire materiaal dat vaak wordt gebruikt voor buitengevels. Tegels worden gebruikt om een kleurrijke uitstraling te geven of om mooie patronen of motieven op je gevel te creëren. Tegels worden gecombineerd met andere materialen zoals hout, stucwerk of glas om een meer gedetailleerd ontwerp te maken. Ook worden tegels gebruikt om een meer moderne look te creëren. Als je meer kleur wilt toevoegen aan je buitengevel, ga dan voor gekleurde tegels.

Planten

Planten worden gebruikt om je buitengevel mee te versieren. Een goede keuze hiervoor zijn klimplanten zoals klimrozen of klimop, of kies voor bloemen en andere vaste planten. Klimop planten zijn een goede keuze omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en een lange levensduur hebben. Planten worden gebruikt om kleur te geven aan je gevel en om een mooi, rustig effect te creëren. Hagen geven bijvoorbeeld een groen accent aan de buitenkant van een gebouw. Het is ook belangrijk om te bedenken hoeveel onderhoud je wilt hebben aan je planten. Sommige soorten vereisen meer verzorging dan andere planten.

Stucwerk 

Stucwerk is een veelgebruikte manier om je buitengevel te versieren. Stucwerk wordt vaak toegepast om verschillende texturen aan je gevel te geven zoals glad, ruw, rustiek of modern. Het stucwerk is ook te bedekken met verf of andere afwerkingsmaterialen om een meer kleurrijke uitstraling te creëren. Met buiten stucwerk maak je verschillende vormen en patronen of je voegt versieringen toe zoals bloemmotieven of andere motieven. Stucwerk is een veelzijdige werkzaamheid waarmee je je buitengevels op veel verschillende manieren versierd. Laat je stucwerk door een stukadoorsbedrijf doen, zo weet je zeker dat het goed gebeurd.

Een stukadoor inhuren feature image 01

Gevelplaten 

Gevelplaten zijn een veelgebruikte manier om gevels te versieren. Gevelplaten hebben een eenvoudig of complexer patroon, en worden aangebracht op een bestaande gevel of een nieuwe gevel die met gevelplaten wordt afgewerkt. De platen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals beton, kunststof, keramiek en staal. Gevelplaten gebruik je om de gevel een mooi en modern uiterlijk te geven.

Tuinornamenten

Tuinornamenten zijn een leuke manier om jouw buitengevel uniek te maken. Ze worden gebruikt om een ​​specifieke stijl te creëren. Er zijn verschillende soorten tuinornamenten beschikbaar, zoals beelden, plantenbakken, herten, eenden, fonteinen, windmolens, waterpartijen en meer. Door te kiezen voor een combinatie van verschillende soorten tuinornamenten creëer je een unieke look.

Dit zijn enkele simpele en leuke manieren waarop jij jouw buitengevel versierd en zo meer kleur en sfeer creëert. Er zijn vele manieren waarop jij je buitengevel versierd, dit waren enkele mogelijkheden maar natuurlijk zijn er nog veel meer.