Tips voor de buitenkant van je huis

Samenvatting Artikel

Tips voor de buitenkant van je huis feature image 01

Je huis is je thuis. Je veilige plek. De buitenkant van je huis is daarom net zo belangrijk als de binnenkant. Je wilt dat het er mooi uitziet, maar ook dat het beschermd wordt tegen alle weersomstandigheden. In dit artikel geven we je een aantal tips voor de buitenkant van je huis!

Bouw een Veranda

Veranda’s zijn een geweldige manier om de buitenkant van je huis te upgraden. Het bouwen van een veranda is relatief eenvoudig en het biedt meerdere voordelen voor het verbeteren van je huis, zoals extra ruimte waar je kan relaxen met familie en vrienden, of maak het tot een verlenging van je woonruimte om er buitenshuis leuke momenten te beleven.

Veranda’s kunnen worden gebouwd met allerlei verschillende materialen, waardoor je genoeg keuze hebt om de perfecte veranda te bouwen die aansluit bij het ontwerp van je huis. Ga bijvoorbeeld voor een vloer van hardhouten planken en gebruik hardhouten balken voor extra stevigheid. Deze oersterke houtsoort laat zich gemakkelijk bewerken en is van nature bestand tegen de weerselementen. Het is vochtbestendig, onderhoudsarm en na verloop van tijd verweert het naar een prachtige, natuurlijke grijstint.

Opnieuw schilderen

Geef je huis een opknapbeurt met een frisse laag schilderwerk voor buiten. Door het goed aan te pakken zal je huis er weer als nieuw uitzien. Het begint met het verwijderen van loszittende lagen en onderhoud aan hout, metaal of vinyl oppervlakken. Vervolgens kun je de buitenmuren en luiken schilderen. Maak gebruik van een hoogwaardige latexverf die bestand is tegen water en weersomstandigheden. Schilder dan met twee dunne lagen, zo houd je ook de beste kleur vast! 

Houd in gedachte dat een professionele finish verzekerd wordt door het huren van een ervaren schilder. Houd er ook rekening mee dat de beste periode om de buitenkant van je huis te schilderen is van april tot eind september. In deze maanden zijn de temperaturen ideaal voor de verf en de luchtvochtigheid erg laag.

Het dak aanpakken

Knap de buitenkant van je huis op met nieuwe dakpannen! Niet alleen zorgen ze ervoor dat je huis er weer fris en leuk uitziet, maar ze helpen ook om je dak zelf te beschermen. Nieuwe dakpannen houden de structuur van het huis sterk, reguleren de temperatuur binnenshuis en houden schadelijke stoffen buiten. Hierdoor worden kostbare reparaties die vele duizenden euro’s kunnen kosten, vermeden worden in de toekomst. Investeren in nieuwe dakpannen is daarom echt het geld waard!

Knap de tuin op

Er is niets dat een tuin zo op kan knappen als een beetje aandacht. Zorg dat alles weer gesnoeid is en neem zelfs voor de kleine dingetjes je tuin onderhanden, zoals het schoonmaken van tuinbanken of paden. Hierdoor geef je de tuin weer een frisse look en is het onderhoud klein als je dit om de twee weken even bijhoudt. Een tuin opknappen geeft je een grote mate aan voldoening en mooie resultaten, dus waarom wachten? Trek eropuit om jouw tuin weer in topvorm te brengen en geniet al snel van het frisse, verzorgde resultaat.

Met deze tips kan jij de buitenkant van het huis wat extra’s geven en weer helemaal opfrissen. Stel het niet langer uit en ga lekker aan de slag!