Een huis beveiligen met slimme apparaten

Samenvatting Artikel

Een huis beveiligen met slimme apparaten feature image 01

Wil je jouw huis beveiligen met slimme apparaten? Wil je jouw huis optimaal beveiligen, dan zijn slimme apparaten een uitkomst. Je weet daarmee precies of en wanneer er iets bij jou thuis speelt en bent zo sneller op de hoogte van een eventuele inbraak. In dit artikel vertellen wij je met welke vormen van slimme beveiliging je inbrekers en ander onraad het beste kunt weren. 

Slimme deurbel

De slimme deurbel is een deurbel die verbonden is met wifi. Zodra er iemand aanbelt, krijg je een melding op je smartphone. Hiermee kun je meteen zien wie er voor de deur staat. Een slimme deurbel is ideaal in combinatie met andere slimme beveiliging, zoals een slim slot. Zo kun je iemand op afstand binnenlaten. 

Slim camerasysteem

Met slimme camerasystemen kun je je huis goed in de gaten houden. De camera is verbonden met internet, waardoor je ook als je niet thuis bent door de camera kunt kijken. Er zijn twee soorten slimme beveiligingscamera’s. Zo heb je een ip-camera voor je alarmsysteem en een stand-alone beveiligingscamera. Heb je al een slim alarmsysteem, dan kun je het beste voor een ip-camera kiezen. Je hebt zo alle gegevens overzichtelijk in een app. De ip-camera plaats je op plekken zoals de voordeur, de tuin of in de woonkamer. Alle plekken die je extra in de gaten wilt houden. Wordt er iets gedetecteerd, dan ontvang je een melding. Als je wilt beginnen met je huis te beveiligen door een beveiligingscamera te plaatsen, kun je het beste kiezen voor een stand-alone camera.

Slimme sensoren

Je kunt er ook voor kiezen om je huis met slimme beveiliging zoals slimme sensoren te beveiligen. Je kunt hierbij denken aan deur- en raamsensoren. Deze detecteren wanneer er iemand langsloopt en geven een waarschuwingssignaal bij een inbraak af. Zo kan er direct actie ondernomen worden. 

Slimme verlichting

Met slimme verlichting kun je ervoor zorgen dat het net lijkt alsof je thuis bent. Je kunt smart verlichting waar je ook bent bedienen via je smartphone of via je laptop. Je kunt binnen snel schakelen tussen de diverse lichtvormen, eenvoudig je lichten dimmen en aan- en uitzetten. Er zijn diverse soorten slimme verlichting verkrijgbaar. Bekijk eens online welke merken slimme verlichting er zoal zijn en ga voor de best passende verlichting voor jouw huis.

Slim slot

Met een slim slot heb je altijd de controle over jouw slot. Er zijn ook slimme sloten die op een afstand via Bluetooth te openen zijn. Zo kun je je deur eenvoudig voor gezinsleden openen. 

Slimme sirenes

En wat dacht je van slimme sirenes? Stel dat een inbreker toch iets probeert te stelen, kunnen slimme sirenes die op dat moment afgaan de inbreker afschrikken. We durven te wedden dat de inbreker dan snel zal maken dat hij wegkomt.

Slimme rookmelders

Niet alleen voor inbrekers dien je je woning te beveiligen. Het is ook aan te raden om snel te kunnen handelen als er sprake is van brand of watergevaar. In dat gevaal kun je het beste slimme rookmelders en slimme watermelders installeren. Deze geven je een waarschuwing op je smartphone en signaleren sneller rook en brand dan normale rookmelders.

Met welke slimme apparaten ga jij jouw huis beveiligen?